فناوری Mini LED - تلویزیون های Mini LED تصویر روشن تری را با کنتراست کلی بهتر ارائه می دهند.
پنلهای OLED ساختار پیچیدهتری از پنلهای LCD دارند و در آنها، هریک از پیکسلها بهصورت مستقل از پیکسلهای دیگر، نور خود را تأمین میکنند و برای همین کنترل روشنایی بهبهترین شکل ممکن صورت میگیرد؛ بدینترتیب هنگام نمایش رنگ مشکی، پیکسلها بهاصطلاح «خاموش» میشوند و در نتیجه، پنل میتواند کنتراست فوقالعاده بالا و مشکی بسیار عمیقی را بهنمایش بگذارد.
تلویزیونهای LCD بهواسطهی مکانیزم سادهی نوردهیشان، در زمینهی نمایش رنگ مشکی و کنتراست، عملکرد چشمگیری ندارند؛ بهطوریکه عملا رنگ مشکی را با طیفی از خاکستری بهتصویر میکشند. در سوی دیگر، تلویزیونهای OLED روشنایی بالایی ندارند و در صورت نمایش تصاویر ثابت بهمدت طولانی، خطر وقوع Burn-in (شکلگیری هالهای دائمی از تصویر روی پنل)، تهدیدشان میکند.
فناوری Mini LED آمده است تا ضعف تلویزیونهای LCD را در نمایش رنگ مشکی عمیق را مرتفع کند، روشنایی بالایی را ارائه دهد و تجربهای شبیه به پنلهای OLED بدون ریسک وقوع Burn-in را بهارمغان آورد. دقت کنید که Mini LED نوع جدیدی از پنل نیست و صرفا یک راهکار نوردهی پیشرفته برای پنلهای LCD محسوب میشود.
بهموجب فناوری Mini LED، تعداد زیادی LED با ابعاد بسیار کوچک سطح پشت پنل LCD را میپوشانند؛ این چراغها به تعداد زیادی دستهی چندتایی (مثلا ۵۰۰ دسته) تقسیم میشوند و هریک مسئولیت نوردهی تعدادی از پیکسلها را برعهده میگیرند؛ بدینترتیب رفتار پنل به OLED نزدیک میشود و نمایشگر میتواند با دقت بسیار بالاتری نسبت به LCD با فناوری Local Dimming عادی، روشنایی موردنیاز پیکسلها را کنترل کند. تعداد زیاد چراغها نیز به افزایش روشنایی کلی پنل کمک میکند.( mini-LED به سادگی به نوعی از نور پس زمینه تلویزیون اشاره دارد.)
هنگامیکه در پنلی بهجای صدها، از هزاران نور پسزمینه استفاده شود، مطمئنا کیفیت آن افزایش پیدا میکند. از تفاوتهایی که با انجام این کار میتوان روی نمایشگر اعمال کرد، رنگ مشکی عمیقتر و نسبت کنتراست بهبودیافته و پنل روشنتر است. این ویژگیها برای محتوای HDR بسیار مناسب است و باعث میشود خروجی بسیار بهتر باشد.
این فناوری بهدلیل استفاده از نور پسزمینه بیشتر و کوچکتر، قابلیت بیشتری برای نمایش تصاویر در اندازههای مختلف دارد. بااینحال، نمایشگرهای ساختهشده با این فناوری هنوز بهاندازهی ماتریس LCD محدود هستند؛ زیرا این بخش است که نور پسزمینهی سفید را به رنگ تبدیل میکند.
از دلایل انتخاب این فناوری میتوان به کیفیت تصویر و نسبت کنتراست متناسب با OLED و روشنایی بیشتر از آن اشاره کرد. درضمن، فراموش نکنید که هزینهی ساخت نمایشگر با استفاده از این فناوری ارزانتر از گزینههای دیگر است. ناگفته نماند نمایشگرهای اولیهی Mini-LED قیمت گرانی دارند؛ اما در سالهای آینده، این فناوری مقرونبهصرفهتر خواهد شد. این فناوری میتواند یکی از اتفاقهای مهمی باشد که در دنیای نمایشگرها رخ داده است.
فناوری های جدید تلویزیون